Framtidens äldreboende

/Medic Hus Lillhagsparken

Hur kommer våra äldreboende se ut i framtiden?

Medic Hus i Lillhagsparken i Göteborg anordnade en konceptutställning där olika leverantörer valts ut att visa funktionella möbler för äldre.

Tillsammans med NC Möbler har Maria Fagrell valt möbler och färger till dessa, samt textiler som tillgodoser de behov som framtidens äldre kräver ur NC Möblers sortiment.

Här har vi även valt att arbeta med kontrastering för att det skall vara lättare för en synskadad att urskilja vad som är fri väg och vad är ett hinder/möbel.

 

 

 

Härliga färger som förstärker möblernas formspråk och ökar kontrastering för de med nedsatt syn.

 

Tvättbara och miljömärkta tyger som känns sköna att ta på.

Det finns studier som tyder på att vi människor mår bättre i vackra miljöer när vi får omges av härliga färger och former. När man arbetar med inredning till äldre är det viktigt att ta hänsyn till boende med demens, nedsatt syn, rollatorer och rullstolsburna. Det krävs en ordentlig funktions– och behovsanalys för att uppfylla dessa krav.

Så vem har sagt att funktions möbler behöver vara tråkiga? Det handlar om att bryta gammalt mönster och tänka hur vill vi ha det när vi blir gamla. Hur skulle du vilja bli gammal?

Har du synpunkter eller behöver hjälp med att inreda  äldreboende eller sjukhusmiljö? Kontakta oss så hjälper vi er gärna.

 

 

 

 

LOOQ DESIGN Maria Fagrell tfn 0706-626340 mejla info@looqdesign.se

looq design